Home-NL

Breaking down the microbiology world one bite at a time


Inefficiëntie bestaat niet.

Stikstof-fixatie kan door drie enzymen worden aangedreven. Één daarvan lijkt duidelijk de beste. Waarom zijn er überhaupt anderen?

De grenzen van microben.

Microben gedijen ook onder extreme omstandigheden: hoge temperaturen, hoge zoutconcentraties, hoge pH. Leeft er nog iets als we op één plek die drie combineren?

Een gif om allen te doden.

Er was eens een bacterie in een grote vijver. Een smerig, vies, nat gat waar wormen hun einde vinden en de penetrante lucht onontkoombaar is. De hoofdpersoon van het verhaal is een cyanobacterie.

Akkers op een koolhydraat-arm dieet.

Hoewel bodembacteriën onder de meest extreme omstandigheden leven, dachten wetenschappers dat de beperkte aanwezigheid van koolstofbronnen altijd de bepalende factor voor hun groei was… tot nu!

Een nieuwe energiecentrale.

Mitochondria zijn onze energiecentrales, die zuurstof en suiker tot bruikbare energie verbranden. Maar wist je dat er meer energiecentrales bestaan?

Een bacterie en archaeon hand in hand.

Het delen van middelen is nodig om te overleven. Maak kennis met PT en MT, een bacterie en een archeon die een manier hebben ontwikkeld om samen te evolueren om voedingsstoffen hand in hand te delen.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.