Team-nl

Microbiologie in hapklare porties


Over ons

De mede-oprichters

Anaïs Biclot, MSc | Redacteur – Beheerder

Ik kom uit Frankrijk en doe nu een PhD microbiologie aan de KU Leuven in België. Hier bestudeer ik hoe darmbacteriën (afkomstig van mensen) interactie hebben met elkaar. Ik ben gefascineerd door bacteriële interacties en hoe ze kunnen functioneren als een ecosysteem in verschillende milieus en hoe onze omgeving en gezondheid kunnen beïnvloeden. Microscopisch kleine organismen zijn overal, hoewel we ze niet altijd kunnen zien, en ik hoop dat we ze met Microbites een beetje in de spotlight kunnen zetten.

Buiten het lab hou ik van films en series kijken, en ook van koken/bakken en wandelen.

Tanine Daryoush, MSc | Redacteur – Beheerder

Ik ben een Amerikaanse PhD studente, en doe onderzoek naar het verband tussen ontsteking van de darmen en de bacteriën daarin. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door onze microscopisch kleine bewoners, en ik wil graag meer over ze leren en begrijpen hoe ze zulke goede micro-inwoners zijn. Ik ben een fervent voorstander om wetenschap op een toegankelijke manier aan iedereen te introduceren, en hoop dat te kunnen doen bij MicroBites! 

Als ik niet bezig ben met wetenschap dan ben ik bezig met zwemmen, tennis, yoga, lezen, of het proberen (en mislukken) van handwerk. En in niet-COVID tijden reis ik en zing ik in een koor.

Clémence Joseph, MSc | Website manager

Ik ben een PhD studente in bioinformatica, gespecialiseerd in het maken van computermodellen van micro-organismen gebaseerd op hun genetische informatie. Ik kom uit Frankrijk en heb daar biologie en bioinformatica gestudeerd. Nu doe ik mijn PhD bij de KU Leuven in België en doe daar onderzoek naar het voorspellen van interacties tussen bacteriën (samenwerking, competitie…) met behulp van wiskundige modellen. Mijn kennis van informatica heeft me ook geholpen met het maken van de MicroBites website. 

In mijn vrije tijd, als ik niet met vrienden ben, leer ik piano spelen en doe ik aan rolschaatsen.

Charlotte van de Velde, PhD | Redacteur – Beheerder

Ik kom oorspronkelijk uit Nederland, waar ik Microbial Biotechnology & Health en Science Communication heb gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Nu woon ik in België waar ik werk als research associate nadat ik mijn PhD heb gehaald aan de KU Leuven. Ik doe onderzoek in de richting van microbiële ecologie, waar ik kijk naar de interacties tussen verschillende darmbacteriën. Hoewel ik het heel gaaf vind om te zien hoe zulke kleine organismen grote (en belangrijke!) gemeenschappen kunnen vormen die voor vele applicaties gebruikt kunnen worden, vind ik het nog leuker om mijn kennis en enthousiasme over dit onderwerp te delen met anderen. Dus deze website is een goede manier om beide te combineren :-). 

Als ik niet aan het werk ben in het lab, dan ben ik waarschijnlijk aan het rijden op mijn racefiets door de prachtige omgeving hier, of salsa aan het dansen.

Bijdragen

Tess Deyett, PhD | Schrijver

Ik ben een bio-informaticus onder leiding van Dr. Philippe Rolshausen aan de universiteit van California Riverside en bestudeer plant-microob interacties met interesse in duurzame landbouw. Ik help ook als assistent-editor voor het Phytobiomes Journal en Plant-Microbe Interactions terwijl ik mijn eigen podcast (The Microbe Moment) en blog (microbigals.com) beheer. Ik streef ernaar om aan iedereen te delen hoe microben constant goed voor ons zijn en dat iedereen veel microob-momenten heeft om te delen met de wereld!

Olivia Duddy, MSc | Schrijver

Ik ben een vierdejaars PhD student in Moleculaire Biologie aan de Universiteit van Princeton. Mijn onderzoeksinteresses liggen op de kruising tussen scheikunde en microbiologie. Ik bestudeer quorum sensing en signalering tussen biologische rijken in de pathogene bacterie Vibrio cholerae het virus wat deze bacterie infecteert. Buiten het lab hou ik van lezen, schrijven en kaartspellen spelen.

Mathias Bonal, MSc | Writer-Translator

Ik ben een vierdejaars PHD student in toegepaste microbiologie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Behalve dat ben ik gepassioneerd in wetenschap in het algemeen en ook zeer geinteresseerd in de popularisatie van wetenschap. Dat bracht me ertoe regelmatig bij te dragen aan Wikipedia, conferenties te organiseren (en soms te geven), en blogposts te schrijven voor een sceptische wetenschappelijke vereniging. En dit alles met hetzelfde doel: wetenschap zo toegankelijk mogelijk maken voor het grote publiek!

Mijn projecten (FR): Comité Para, La petite vie nulle des intellos

Yohann Geraldes | Vertaler

Ik ben een bachelorstudent aan de opleiding voor bio-ingenieur. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en ben nieuwschierig naar bijna alles. Door het vertalen leer ik meer over microbiologie. Daarbuiten hou ik van wandelen en nieuwe plekken ontdekken.

Steven Pilon | Vertaler

Ik ben biochemicus, net voor de corona-pandemie afgestudeerd in Wageningen. Ik doe mee met MicroBites om te laten zien dat wetenschap niet zo moeilijk is – in tegendeel, een onuitputbare bron van inspiratie. Dat is het beste te zien als er geen verbazingwekkend vakjargon wordt gebruikt, en de informatie gratis is 😉

Santiago Chaillou, Lic | Vertaler

Ik ben een Argentijnse PhD student aan de KU Leuven, België. Na het afronden van mijn Licenciatura in Biotechnologie in Argentinië, heb ik vier jaar in R&D gewerkt aan de ontwikkeling van biomedische producten met behulp van microbiologie. Momenteel probeer ik af te wijken van mijn geliefde microbiologie om me aan te sluiten bij de duistere zijde van synbio. Als ik niet in het lab ben, speel ik thuis gitaar, drink ik ‘mate’ in een park of schrijf ik poëzie.